Folkekomedier

Kan du også lide de gode gamle film, lige meget om de er sort/hvide og farvede? Så er denne kategori lige noget for dig. Man glemmer nogen gange alle de gode gamle folkekomedier, men man kan købe de fleste i dag på DVD.

Familien Gyldenkål

Da Familien Iversen tager navneskift til Gyldenkål tager de gas på alt og alle på vej mod millionærtilværelsen.

Olsen Banden

Egon, Benny og Kjelds eskapader kender vi alle og det er stadig noget af det mest populære der nogensinde er blevet lavet på film i Danmark.

Jydekompagniet

Finn og Jacob mødes for første gang på et overlevelseskursus i vildmarken og et legendarisk makkerpar skabes.

Vi som går stjernevejen

Film helt tilbage fra 1956 om drømmen om at blive skuespillerinde og den uventede chance der pludselig dukker op.

Landsbylægen

En ung ugift læge flytter til en lille idyllisk provinsby og bliver snart målet for alle byens kvinder og sladdersøstre.

Dyrlægens plejebørn

Både Dirch Passer og Ove Sprogøe medvirker i denne elskede folkekomedie, hvor en dyrlæge ved en fejl lige pludselig får ansvaret for at passe en lille pige. Det er ikke den eneste forvikling der skal udredes.

Styrmand Karlsen

Styrmand Karlsen er den første danske helaftensfilm i farver som blev vist herhjemme. Et højdepunkt fra den danske familiefilms guldalder.

Ved Kongelunden

Elsket dansk film med Dirch Passer og Ove Sprogøe. Hvem kender f.eks. ikke sangen ”Der kommer altid en sporvogn – og en pige til.”

Gummi Tarzan

Ivan har svært ved at leve op til hans fars forventninger og får øgenavnet ”Gummi Tarzan”. En dag får Ivan dog en ven som husker ham på at der altid er noget man er god til, man skal bare vide hvad det er.

Bruden fra Dragsstrup

En rørende folkekomedie fra de helt gamle dage med en ung Helle Virkner som ung og frygtsom brud for det forestående bryllup.

En tanke om "Folkekomedier"

  1. Pingback: Komedier | Komedier

Der er lukket for kommentarer.