Komedier

Komedier er en genre med mange undergenrer som har et mål tilfælles, nemlig at fremkalde latter. Her på siden finder lister med masser af filmtips og anbefalinger indenfor en masse forskellige komediegenrer. Del gerne dine egne anbefalinger eller lav din egen liste med dine favoritkomedier. Der findes nemlig ikke meget bedre end en god komediefilm til løfte ens humør.

Komedie som genre stammer helt tilbage fra antikkens Grækenland og var dengang koncentreret om teaterstykker. Nu til dags anvendes ordet komedie selvfølgelig ikke bare om teaterstykker, men om film og tv-serier som har til formål at frembringe sjov og grin. Flere og flere undergenrer er kommet til som f.eks. gyser-komedier, action-komedier og romantiske komedier, bare for at nævne nogle få.

Jeg ønsker dig mange dejlige grin!

Nyere danske komedier, 2000-tallet
De seneste år er der udkommet mange sjove danske film og flere kommer til hele tiden. I denne kategori finder du danske komedier fra 2000-tallet.

Gamle danske folkekomedier
Der findes dem som synes at ”det var bedre i gamle dage” og måske har de ret. En sag som er sikker, er at der blev lavet fantastisk populære sjove film i Danmark før i tiden.

Nye udenlandske
Er det svært at følge med i hvad der udkommer af nye film? Her finder du nogle af de nyeste udenlandske komedier på markedet.

Familiekomedier
Film som får hele familien til at grine sammen. Både animerede og almindelige spillefilm indgår i denne komediegenre.

Danske komedieserier
Findes der noget sjovere end danske komedieserier?

Britiske komedieserier
Briterne er verdensberømte for deres specielle humor. Enten elsker man den eller også gør man ikke. Hvilken af grupperne hører du til?

Animerede komedieserier
Det tegnede er ikke bare for børn. De seneste år er der dukket flere og flere animerede serier op som henvender sig til voksne. Humor på højt niveau.

Amerikanske komedieserier
Der findes utroligt mange amerikanske komedieserier og der dukker hele tiden nye op. Hvor mange amerikanske komedieserier ser du?

Parodier
Parodier er film som laver sjov med allerede eksisterende værker ved at efterligne dem på en sjov måde. Jo flere film der udkommer desto flere film at lave parodier på.

Romantiske komedier
Præcis som navnet siger så er romantiske komedier film, hvor kærlighed og humor blandes i en herlig kompot, og selvfølgelig altid med den obligatoriske lykkelige slutning.

Action komedier
Action og komedie i en og samme film er både muligt og utroligt festligt. Eksploderende huse, hurtige biljagter og masser af slagsmål blandet med sjove citater og handlinger.

Gyser komedier
Blod, zombies og mærkelige væsener lyder måske ikke som oplægget til en komedie, men i genren gyserkomedie fungerer det. Risikoen for mareridt er også betydeligt mindre end hvis du så en rigtig gyser.

High School komedier
Sjove film som udspiller sig i skolens verden og hvor temaet selvfølgelig ofte er ung kærlighed, fester og alle problemerne for en teenager.

Superhelte komedier
Bare tanken om mænd i trikot med underbukserne udenpå og et gardin hængende fra ryggen er nok til at få en til at bryde ud i latter. Spiderman og Batman har intet at gøre her, for her kommer en række film med rigtige komediesuperhelte.

Bokssæt
Tænk dig en hel boks fyldt med flere timers latter og sjov.